Fairytale Beauty and life

Tips en ervaringen over beauty en life

DIY: Asymmetrische kralenarmband

Leave a comment

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zelf sieraden maken is eigenlijk pas een jaartje ofzo een hobby van me. Eigenlijk sinds ik op het idee kwam om zelf houten haarstokjes te maken, omdat dat een stuk goedkoper is dan ze te bestellen. Vanaf dat punt kwam ik steeds meer handige spulletjes tegen, en ging ik ook oorbellen, kettingen en armbandjes maken. Haarstokjes zijn het enige wat ik echt bijna ‘professioneel’ kan maken, de rest… not so much. Maar toch, misschien breng ik anderen nog op leuke ideeën, dus hier is dan een tutorial voor een assymetrische kralenarmband.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de afbeelding hierboven kun je zien wat je nodig hebt. Een schaartje, genoeg lint om 3 keer ruim om je pols je wikkelen, een rondbektang, een knijptang, een schaartje en kralen. Verder heb je 2 lintklemmetjes nodig, een klein ringetje en een sieradenslotje. Uiteindelijk heb ik andere kralen gebruikt dan die op de foto, want die vielen niet genoeg op.

De tangetjes komen bij de Kruidvat vandaan, het schaartje bij de Etos en het lint bij de Xenos. De slotjes, kralen en lint komen bij JJ Cijs vandaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 1: Knip het stuk lint in drie delen, die even lang zijn. Houd ze naast elkaar tussen je vingers en knijp er een lintklemmetje omheen. Zorg dat het goed vastzit, en de linten er niet tussenuit kunnen glippen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 2: Maak ongeveer in het midden van het middelste lint een knoopje, rijg er een kraal aan, en maak aan de andere kant van die kraal ook een knoopje zodat hij niet kan verschuiven. Doe hetzelfde bij de andere 2 linten, maar dan op net ietsje andere hoogtes. Daarna kun je een lintklem aan de andere kant van de armband bevestigen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap 3: Gebruik de rondbektang om het kleine ringetje en het slotje open te maken, en bevestig die ieder aan een andere kant van de armband. Zorg dat je ze weer goed dichtdrukt met de tang. Dan is de armband klaar.

Simpel, en het ziet er toch leuk uit. Je kunt het geheel wat chiquer maken door minder felle kralen te gebruiken, of de kleuren matchen met je kleding. Succes ermee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s