Fairytale Beauty and life

Tips en ervaringen over beauty en life

Tip: Buitensport

2 Comments

Het weer is eindelijk weer wat beter aan het worden, dus kan er weer aan buitensport gedaan worden! Zelf vind ik dat altijd één van de leukste momenten van het jaar, om weer lekker voor de lol naar buiten te kunnen (dus zonder te bevriezen…).

Nou moet ik toegeven dat ik zelf alleen skate. Je kunt ieder moment van de dag beslissen om een ritje te gaan maken, en het is gratis (als je tenminste de spullen al hebt). Voor alle duidelijkheid, ik doe dus niet aan stunten (dat zou een ramp worden 😉 ), maar aan tochtjes maken op skates. Meestal ritten rond de rivier vlakbij m’n huis.

Dus om jullie te inspireren om ook lekker buiten aan je conditie te werken, hier een lijstje van wat ik het leukste vind aan buitensport.

-Het gevoel van lente
Dit is natuurlijk van toepassing op het begin van het jaar. Als je eindelijk weer lekker buiten kan gaan sporten zonder te bevriezen, de wegen niet meer glad of bedekt in takken en bladeren zijn. En je weer met een dik vest naar buiten kan, in plaats van een jas. Bij mij is dat met ongeveer 15 graden (alleen als ik aan het skaten ben, anders trek ik wel een jas aan).

-Natuur
Deze is natuurlijk afhankelijk van waar je woont, maar aangezien ik aan de rand van de stad woon vind ik het heerlijk om net buiten de stad te gaan skaten. Dan ben je niet alleen aan je conditie aan het werken, maar kun je intussen genieten van mooi uitzicht en frisse lucht.

-Zelfevaluatie
Ik vind het altijd leuk om mezelf doelen te stellen, en te proberen om mezelf in het skaten te verbeteren. Dus oefenen in langere slagen maken, meer conditie opbouwen om langere ritten te maken, en remmen. Ja, remmen is iets waar ik al jaren op oefen, en nog steeds is het niet m’n sterkste punt 😛 . En bij iedere sport zijn er wel van die dingen waar je op kan oefenen. Dan heb je ook het gevoel dat je echt ergens aan werkt.

-Vrijheid
Dit is de reden dat ik meestal alleen ga skaten. Natuurlijk is het ook leuk om af en toe met anderen te gaan, en dan intussen lekker te kletsen, maar als ik echt om het sporten ga skaten dan doe ik dat graag alleen. Het is ook de reden dat ik geen type ben voor een sportclub. Ik vind het heerlijk om gewoon zelf te kunnen beslissen wanneer, waar en hoe lang ik ga skaten. En je hoeft ook qua tempo met niemand anders rekening te houden.

Dit zijn dus mijn favoriete dingen aan buitensport, maar ik ben wel benieuwd wat andere mensen er leuk aan vinden. En doen jullie aan buitensport?

2 thoughts on “Tip: Buitensport

  1. Ik doe niet aan buiten sport hoogtens een wandeling maar om dat nou sport te noemen?
    Leuk artikel mooie plaatjes erbij gedaan ook 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s