Fairytale Beauty and life

Tips en ervaringen over beauty en life

Nail art: Tropical blauw/roze/paars

1 Comment

The English version of this post can be found at: http://wp.me/p36tBT-8P

De eyelook van vorige week woensdag was gebaseerd op dezelfde maxi-dress als de nail art van vandaag. De hoofdkleuren van die jurk zijn diep paars en roze, met wat plant-achtige details in het blauw. Tropische tinten en vormen, mooie diepe kleuren en een heldere glans. Klinkt perfect voor het late voorjaar en de zomer! Ik heb er een hoop plezier aan gehad om de jurk te vertalen naar een nail art, en ik hoop dat jullie hem leuk vinden 🙂

Potje: Miss Sporty – (nameless)

Qua lakjes moest ik even goed nadenken welke ik zou kiezen. De jurk heeft een kleuroverloop tussen paars en roze, dus een paar/roze ombre achtergrond zou perfect zijn. Overigens wilde ik dan ook nog iets dat de glans goed zou vertalen naar de nagels. Na even zoeken had ik de perfecte combinatie gevonden; een basislaag van een naamloos paars lakje van Miss Sporty, met daaroverheen een ombre van Free Hugs (Essence) en Reggae to Riches (China Glaze). Het China Glaze lakje heeft precies de glans die ik zoek, en is zelf een duochrome van paars en donkerroze. Overigens is hij wel redelijk sheer, dus vandaar dat het paarse lakje van Miss Sporty daar een goede basis voor vormt. Als ik bijvoorbeeld Free Hugs als basis zou gebruiken, zou de look te roze worden.

Zoals gewoonlijk was het eerste laagje van het Miss Sporty lakje niet om aan te zien, maar was het tweede laagje prima in orde. Met die twee laagjes vormt het paars een bijna perfect dekkende laag, dus is het tijd om de ombre look eroverheen aan te brengen!

Potje: China Glaze – Reggae to Riches

Op een make-up sponsje heb ik eerst een strookje Reggae to Riches aangebracht, toen een strookje Free Hugs eronder en daaronder dan nog een strookje Reggae to Riches. De jurk loopt namelijk ook van paars naar roze en dan weer naar paars. Vervolgens is het gewoon een kwestie van dat sponsje één voor één over alle nagels deppen. Komt er te weinig kleur vanaf na een tijdje? Breng dan de lakjes er nog eens op aan. Voor deze look heb ik maar 1 laag aangebracht, als je het effect meer dekkend wilt hebben dan kun je ook nog een 2e laagje aanbrengen.

De cleanup is verruit het meest tijdrovende aan het maken van een ombre look… Om de hele nagel bedekt te krijgen, moet je wel een beetje over de huid eromheen gaan. Ik heb een wattenstaafje en remover gebruikt voor de ergste vlekken, voor het gebied op de nagelriemen heb ik een nail art kwastje gebruikt omdat dat preciezer werkt. Het kost even wat tijd, maar het effect is het absoluut waard!

Potje: China Glaze – Sexy in the City

Potje: Essence – That’s What I Mint

Aangezien ook het blauwe lakje de mooie glans van de jurk moest weergeven, heb ik gekozen voor Sexy in the City, ook een lakje van China Glaze. Dit is een duochrome tussen blauw en turquoise, en net als Reggae to Riches is hij redelijk sheer. Daarom ben ik eerst begonnen met acrylverf, om te zorgen dat het blauw goed op zou gaan vallen. Om het tropische thema aan te houden, ben ik voor de vormen van bladeren en bloemen gegaan. Een enkel laagje is hiervoor genoeg, het is de bedoeling dat het mooi past bij de achtergrond en niet te fel word.

Daarna heb ik op ieder blad en bloempje 2 lagen van Sexy in the City aangebracht, om de kleur dekkend en donker genoeg te krijgen. Om de look helemaal af te maken, heb ik nog een mintkleurtje aangbracht op de basis van de bladeren en de hartjes van de bloemen. Daarvoor is That’s What I Mint van Essence gebruikt. Tot slot nog een laagje topcoat, en klaar!

One thought on “Nail art: Tropical blauw/roze/paars

  1. Heel mooi 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s